Loading color scheme

Celostátní sportovní hry sluchově postižených žáků 2023

Titulka23. 6. 2023      V polovině června se již tradičně konala jedna z nejstarších republikových soutěží v ČR - Celostátní sportovní hry sluchově postižených žáků. Ve městě Olomouc se na 58. ročník her sjeli žáci z 12 škol pro děti se sluchovým handicapem z celé České republiky. Ve třech dnech je čekaly nejen soutěžení v atletice, plavání, malé kopané a basketbalu, ale zároveň i prohlídka města, vzájemné seznamování se a další pestrý kulturně-společenský program.

Naši libereckou výpravu reprezentovalo 16 žáků – 8 dívek a 8 chlapců. První sportovní soutěží byla atletika, ve které jsme získali 1 zlatou a 2 bronzové medaile (Brychová Štěpánka - skok vysoký a skok daleký, Brychová Eliška - běh na 800m). Pokračovalo se kopanou chlapců a basketbalem dívek, naši žáci si vedli skvěle. Dívky vybojovaly celkově druhé místo, nejlepší hráčkou celého turnaje byla vyhlášena Vanesa Šiváková. Chlapci obsadili 7. místo. I v plavání podali naši žáci dobré výkony, na medaile to ale nestačilo.

V celkovém pořadí škol se po součtu všech získaných bodů umístil Liberec na 7. místě.

Všem žákům, kteří reprezentovali naši školu, děkujeme za jejich nasazení a skvělé výkony. Věříme, že si sportovní hry v Olomouci naplno užili a rádi se zúčastní v červnu 2024 Celostátních sportovních her sluchově postižených žáků v Praze.

Školu reprezentovali:

Brychová E., Brychová Š., Hlaváčková, Hornová, Pokorná, Šiváková, Vaculová, Vopatová, Dytrych, Engler, Kundrík, Kopřiva, Mikula, Ouředník, Soukup, Urban.